Ter Lering gaan we naar de B.Oost Werkplaats!

 

De Rabozaal wordt 6 februari een toffe ervarings-werkplaats.

Er zijn doorlopend diverse workshop waar je aan deel kunt nemen. Alleen of met je groep, maar ook als festivalbezoekers ben je van harte welkom.

 

Wat kun je verwachten!

 

 

Panda van Proosdij

Fysiek: Voice & Physique

Is een methode/ filosofie ontwikkeld door Panda van Proosdij) behandelt het ondersteunen van de stem door middel van een goed fysiek bewustzijn wat bijdraagt aan de kwaliteit van zingen. Naast het creëren van een gezonde basishouding bevat deze methode oefeningen die het niveau van drie met elkaar verbonden elementen verhogen: energie, concentratie en focus.

Bij deze workshop leer je:

  • Fysieke opwarmingsoefeningen, adem- en zangoefeningen met ondersteunende beweging.
  • alles over een goed lichaamsbewustzijn en een gezonde basishouding
  • het optimaliseren van concentratie, focus en energie
  • praktische tools voor een beter vocaal en muzikaal resultaat
  • Spelvormen die meteen de volgende les of repetitie uitprobeert kunnen worden

Over Panda:

Panda heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze geeft masterclasses en workshops 'Van Voice & Physique naar Choireography' aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland en als docent/workshopleider is Panda betrokken bij diverse Europese festivals zoals Europa Cantat,  Eurotreff en Choralies.

In april 2014 is haar boek Voice & Physique' gepubliceerd en in 2019 haar 2e boek ‘Choireography’.

pandavanproosdij.nl

Elke Rouwmaat

Vocal: Universal Voice Systeem

Ervaar wat je allemaal kunt met je stem, en dat op een leuke, simpele en praktische manier!

Leer zingen met 8 klankkenmerken en merk hoe makkelijk is om de klank van je stem aan te passen aan de stijl die je zingt!

Ik heb gemerkt dat ik met dit systeem zangers en sprekers van alle niveaus op een makkelijke en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank, ze concrete aanwijzingen en simpele oefeningen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.

Over Elke:

zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Trainer gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem.

Op dit moment ben ik teamlid van Universal Voice Institute, Master Teacher & Course Instructor en aanspreekpunt van onze opleiding.

Daarnaast werk ik als docent zang op het ArtEZ conservatorium in Zwolle, geef ik workshops, coaching en cursussen, ben ik dirigent van vocal group Zizo en treed ik op als zangeres/pianist.

Elke Zingt.nl

Marcel Swerissen

Workshop: Stemonderhoud

Inhoud volgt!

 

Over Marcel:

Marcel is vocal coach bij Vocalcenter in Amsterdam. Hij geeft zangles in Hoorn en is een zeer enthousiaste ervaren zangcoach die niets anders wil dan het beste voor zijn vocalisten. Marcel is dan ook ‘Level A gecertificeerd”.

Marcel heeft als coach van team Ali-B in The Voice Of Holland gewerkt en is coach van vele bekende en minder bekende Nederlanders. Daarnaast was hij in 2019 Vocal Coach en zanger in het achtergrond koor van Duncan tijdens het Eurovisie Songfestival.

Als Coach en backing vocalist is Marcel nauw betrokken geweest bij het Songfestival succes van Duncan Laurence. In Tel Aviv was Marcel zowel als de coach van Duncan en als backing vocalist onderdeel van het team dat deze wereldwijde competitie heeft gewonnen.

Marcel Swerissen.