Ter Lering gaan we naar de B.Oost Werkplaats!

 

De Popzaal wordt 19 februari een toffe ervarings-werkplaats.

Er zijn doorlopend diverse workshop waar je aan deel kunt nemen. Alleen of met je groep, maar ook als festivalbezoekers ben je van harte welkom.

 

Wat kun je verwachten!

 

 

Panda van Proosdij

Fysiek: Voice & Physique

Helaas komt vanwege de landelijke Covid-19  regelgeving, de workshop van Panda te vervallen.

Elke Rouwmaat

Vocal: Universal Voice Systeem

Ervaar wat je allemaal kunt met je stem, en dat op een leuke, simpele en praktische manier!

Leer zingen met 8 klankkenmerken en merk hoe makkelijk is om de klank van je stem aan te passen aan de stijl die je zingt!

Ik heb gemerkt dat ik met dit systeem zangers en sprekers van alle niveaus op een makkelijke en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank, ze concrete aanwijzingen en simpele oefeningen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.

 

Over Elke:

zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Trainer gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem.

Op dit moment ben ik teamlid van Universal Voice Institute, Master Teacher & Course Instructor en aanspreekpunt van onze opleiding.

Daarnaast werk ik als docent zang op het ArtEZ conservatorium in Zwolle, geef ik workshops, coaching en cursussen, ben ik dirigent van vocal group Zizo en treed ik op als zangeres/pianist.

Elke Zingt.nl

Marcel Swerissen

Workshop: Stemonderhoud

Zingen is altijd een belasting! Dat is nogal een statement, maar als je goed nadenkt, is het vooral heel logisch. Alle bewegingen die we maken, is een vorm van belasting voor het lichaam. Lopen, sporten, maar ook zeker praten en zingen. Spieren zijn er actief en naast een goede techniek, wat je een beter belastbaar maakt, zijn er door de jaren heen steeds meer middelen om de belastbaarheid van je spieren en slijmvliezen beter te maken. Dit resulteert zich in het langer volhouden van de techniek en het beter herstellen van de stembanden.

In mijn werk als vocal coach mag ik met vele professionals werken die zich door middel van een opbouw schema, techniek en de juiste middelen sterk maken voor het hoogseizoen, een tour of het belangrijkste optreden van hun carrière.

Ik vind dat deze materie voor iedereen begrijpelijk en effectief aangeboden moet worden. Niets is minder leuk dan dat je na je kooravond overbelast raakt of niet wat je moet doen als je een keer een "moeilijke" stem hebt, maar wel wil zingen!

Ik vertel jullie dan ook graag hoe je sterk kunt worden en je belastbaarheid kunt verhogen. Zingen moet vooral leuk zijn en plezierig, maar een beetje weten hoe je stem werkt en onderhoud is de basis. Die kom ik jullie graag geven!

 

Over Marcel:

Marcel is vocal coach bij Vocalcenter in Amsterdam. Hij geeft zangles in Hoorn en is een zeer enthousiaste ervaren zangcoach die niets anders wil dan het beste voor zijn vocalisten. Marcel is dan ook ‘Level A gecertificeerd”.

Marcel heeft als coach van team Ali-B in The Voice Of Holland gewerkt en is coach van vele bekende en minder bekende Nederlanders. Daarnaast was hij in 2019 Vocal Coach en zanger in het achtergrond koor van Duncan tijdens het Eurovisie Songfestival.

Als Coach en backing vocalist is Marcel nauw betrokken geweest bij het Songfestival succes van Duncan Laurence. In Tel Aviv was Marcel zowel als de coach van Duncan en als backing vocalist onderdeel van het team dat deze wereldwijde competitie heeft gewonnen.

Marcel Swerissen.